اخبار روز

پیشنهاد معادل‌سازی مدرک برای پیشکسوتان صنعت چاپ به وزیر ارشاد

اسکندر خمسه‌پور، رئیس انجمن پیشکسوتان صنعت چاپ در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به دیدار اخیر خود با محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: بخش عمده صحبت‌های ما درباره لزوم اهمیت و توجه به پیشکسوتان صنعت چاپ به‌خصوص بعد از تجلیل در مراسمی مثل روز ملی صنعت چاپ بود.

 

وی ادامه داد: وقتی کسی در این مراسم‌ تجلیل می‌شود و به آن‌ها لوح و هدیه‌ای داده می‌شود معمولا فراموش می‌شوند و هیچ مرکزی نیست که از تجربیات این افراد استفاده کند یا خاطرات آن‌ها را جمع‌آوری کند.

 

خمسه‌پور با بیان اینکه امروز در دانشکده‌های مختلف رشته چاپ تدریس می‌شود، عنوان کرد: دعوت از پیشکسوتان و چهره‌های نامی صنعت چاپ در مراکز دانشگاهی و نشست‌های پرسش و پاسخ با دانشجویان از جمله کارهایی است که می‌توان برای حفظ گنجینه خاطرات این افراد انجام داد.

 

وی تاکید کرد: در دیدار با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به طرح همه این نکات پرداختم و گفتم که بخش عمده افرادی که کودکی یا نوجوانی به این حوزه وارد شده و تاکنون هم فعال است فرصتی نداشته که مدرک تحصیلی یا دانشگاهی بگیرد.

 

خمسه‌پور با بیان اینکه به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد کردم که بحث معادل‌سازی مدرک برای پیشکسوتان صنعت چاپ را به صورت جدی دنبال کنند، گفت: در این زمینه پیشنهاداتی دادم و گفتم که می‌توان به تناسب سال‌های فعالیت در صنعت چاپ مدارکی مثل دیپلم، فوق دیپلم و کارشناسی به این افراد اعطا کرد.

 

به گفته وی، در صحافی دستی و چاپ سیلک دستی مدرک معادل به افراد می‌دهند و یکی از فعالان قدیمی صحافی توانسته است مدرک معادل دکترا دریافت کند.

 

خمسه‌پور همچنین به بحث راه‌اندازی موزه صنعت چاپ اشاره کرد و یادآور شد: زنده‌یاد اسمعیل دمیرچی برای راه‌اندازی موزه صنعت چاپ زحمات زیادی کشید تا بتواند دستگاه‌های قدیمی و ماشین‌آلات را جمع‌آوری کند اما به نتیجه‌ای نرسید.

 

وی ادامه داد: اکنون بخشی از این دستگاه‌ها در حیاط ساختمان کتابخانه ملی سابق قرار دارد درحالی که این ماشین‌ها گنجینه هستند و باید برای حفظ آن‌ها اقدام کرد و در دیدار با وزیر پیشنهاد دادیم که انجمن پیشکسوتان با کمک صنف این موزه را بنا کنیم.

 

خمسه‌پور با بیان اینکه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قول مساعد برای این کار داد، گفت: امیدوارم به زودی زمینه‌ای فراهم شود که همه این دستگاه‌ها در کنار هم قرار گیرند و بتوانیم یک موزه آبرومند برای صنعت چاپ فراهم کنیم.


روابط عمومی شرکت تعاونی لیتوگرافان

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا