اخبار روز

دانشگاه های حوزه رسانه، صنعت چاپ را در اولویت قرار دهند

به گزارش انجمن علمی فناوری چاپ ایران، پروفسور علی اکبر فرهنگی در « همایش نقش صنعت چاپ در اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» از صنعت چاپ به عنوان صنعت زیربنایی در توسعه فرهنگ و تمدن جهانی یاد و خاطرنشان کرد: دانشگاه ها و دانشکده های مرتبط با رسانه و ارتباطات مسائل چاپ و بسته بندی را در اولویت قرار دهند.

وی بر اولویت قرار گرفتن صنعت چاپ از سوی نظام آموزش عالی کشور تاکید و یادآور شد: چرا باید بعد از ۵۰۰ سال که از عمر گوتنبرگ می گذرد تازه در ایران تحصیلات تکمیلی در رشته چاپ داشته باشیم که به نظر می رسد دانشگاه ها به عنوان اولویت به این موضوع نپرداختند.

پروفسور فرهنگی در عین حال به فرصت های پیش روی صنعت چاپ اشاره و تصریح کرد: ایران ظرفیت ها و توانمندی های بسیاری در صنعت دارد و می تواند بازار منطقه را در اختیار بگیرد به شرط آنکه دانشگاه ها و مراکز علمی و صنعتی در کنارهم برای آینده این صنعت برنامه ریزی کند.

وی که از چهره های فرهنگی سال کشور در حوزه رسانه و ارتباطات محسوب می شود بر جدی گرفته شدن صنعت چاپ در سرفصل های دانشگاهی اشاره کرد و گفت: دانشگاه های مطرح کشور باید بدانند صنعت چاپ هر روز رونق و اهمیت بیشتری پیدا می کند و آینده اقتصاد، صنعت و تولید موفق در گرو توجه به صنعت چاپ است.

پروفسور فرهنگی با اشاره به فعالیت های انجمن علمی فناوری چاپ ایران در توجه جدی به ارتباط دانشگاه و صنعت چاپ گفت: انجمن علمی فناوری چاپ ایران و مجتمع چاپ آراد امروز نشان دادند برای ارتباط دانشگاه و صنعت تلاش می کنند و ما امیدواریم آینده صنعت چاپ با ارتباط سازنده فعالان صنعت و دانشگاه در بخش چاپ هر روز بیشتر از دیروز رونق پیدا کند.

بیش از ۴۰۰ هزار نفر در صنعت چاپ کشور فعال هستند

رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران نیز در این همایش با اشاره به اینکه مهمترین اولویت در موضوع اقتصاد مقاومتی باید توجه و توسعه چاپ و بسته بندی به عنوان یکی از زیرساخت های بنیادی هر توسعه ای در کشور باشد خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست بلکه اقتصاد متکی بر سرمایه های انسانی و مادی داخلی است و رویکردی صادرات محور دارد.

بیطرفان در ادامه تاکید کرد: ترویج فرهنگ مصرف کالاهای ساخت ایران و زمینه سازی برای تقویت حس تعصب نسبت به این مهم نیازمند عزم ملی است.

وی تنها راهکار برای رفع بیکاری جوانان، افزایش تولید و تحقق اقتصاد مقاومتی را افزایش کیفیت و تولید انبوه و کاهش قیمت تمام شده از یک سو و تقویت باور عمومی نسبت به made in Iran و مصرف کالاها و خدمات ایرانی توسط آحاد مردم از سوی دیگر است.

رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران یکی از گلوگاه های تاثیرگذار در کاهش اقبال جامعه نسبت به خرید کالاهای ایرانی را نداشتن کیفیت قابل رقابت در حوزه طراحی بسته بندی و غفلت تولید کنندگان نسبت به خلاقیت و نوآوری مستمر در حوزه چاپ و بسته بندی و عدم ایجاد بسترهای لازم برای خلق، توسعه و بکارگیری شرکت های دانش بنیان در حوزه صنعت چاپ است.

مهندس محمد بیطرفان با اشاره به اینکه صنعت چاپ یکی از صنایع کلیدی در توسعه اشتغال و اقتصاد کشورهاست گفت: ما امروز خوشحالیم که بیش از ۴۰۰ هزار نفر در صنعت چاپ کشور فعال هستند و مجموعه ای مثل چاپ آراد با جوانان و نیرو های خوشفکر توانسته در سال های سخت اقتصادی کشور بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ شغل مستقیم و غیر مستقیم برای دانش آموختگان و جوانان ایجاد کند.

وی توسعه کشوری مثل آلمان را مدیون تعصب ملی آنها نسبت به تولید و مصرف کالای ملی دانست و یادآور شد: صنعت چاپ افتخار دارد در قالب مجتمع های چاپ و بسته بندی در خدمت تولید و مصرف کالای ملی و داخلی باشد.

«همایش نقش صنعت چاپ در اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» به همت انجمن علمی فناوری چاپ ایران و مجتمع چاپ آراد شب گذشته(جمعه) برگزار شد.


روابط عمومی شرکت تعاونی لیتوگرافان

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا